Hem » Bebisleksaker

Bebisleksaker

Att hitta de rätta leksakerna för ens första nyfödda bebis kan vara extremt svårt, man vet inte vad ens bebis gillar eller föredrar. Samtidigt så vet man heller inte vad som gör nytta och vad som endast är för skojs skull, ska man variera det eller ska man fokusera på en form av leksak? Och vad ska man välja för leksaker?

Olika sorters bebisleksaker
Det finns flertal olika former av leksaker för bebisar, alla med olika fördelar och funktioner för din bebis. Majoriteten av bebisleksaker är gjorda för att både underhålla och även lära bebisen något nytt, exempel på olika bebisleksaker är med sådan funktioner är:

● Maracas: Maracas är en väldigt underhållande och rolig leksak för bebisar som inte bara är rolig att leka med och lyssna på, utan dem hjälper även bebisar att upptäcka och skapa ljud. Samtidigt så hjälper dem bebisar att öva sin greppstyrka med hjälp av greppvänliga handtag.

● Pop-up leksaker: Det finns också olika former av pop-up leksaker som är till för att öva bebisarnas motorik samtidigt som de har roligt med de andra funktionerna som tillkommer. De här är även form av aktivitetsleksak och ger många fördelar till din bebis.

● Babygym/lekgym: Babygym är precis som det låter, en form av “träning” för din bebis. Ett babygym innehåller en skön matta för bebisen att ligga på tillsammans med hängande och underhållande leksaker som dinglar ovanför. Med hjälp av leksakerna kan din bebis öva sina muskler när de försöker nå eller röra runt leksakerna ovanför dem.

● Handskallror: Handskallror är bra för att underhålla din bebis och göra dem glada eller på bättre humör när det behövs, skallrorna kan även hjälpa till med att öva på greppstyrkan hos din bebis.
● Aktivitetsböcker: Aktivitetsböcker är både spännande samtidigt som de är väldigt lärorika för din bebis. Med en interaktiv saga får de lära sig om olika djur, mat eller annat beroende på berättelse. Aktivitetsböcker är även ett bra sätt att öva på namn och ord för in bebis.

● Gosedjur: Gosedjur är en väldigt grundlig form av leksak för bebisar, de är mjuka, gosiga och lugnande. Med hjälp av gosedjur kan bebisar lära sig om olika former av djur eller karaktärer samtidigt som de bidrar med en lugnande effekt till din bebis.

● Bitleksaker: Det finns även många olika former av bitleksaker för din bebis som hjälper bebisarna att hantera att deras tänder växer. Det brukar klia något enorm i tandköttet när tänderna ska växa fram och en bitleksak kan då stilla kliandet och lugna ner din bebis.

Att välja bebisleksak
När du sedan ska börja välja ut leksaker för din bebis är det bra att tänka på vad leksakerna hjälper med och vad de kan bidra till då man vill att ens bebisar ska lära sig så mycket som det bara går. Men ett tips är att välja flera olika varianter av leksaker, kanske en från varje kategori som är listad ovanför. Det ger din bebis fler möjligheter att lära sig samtidigt som de har flera olika former av underhållning.